ZF 24

100 de vagoane a cate 10.000 de litri de vin, licitate la Bursa de Marfuri

Murfatlar vrea sa vanda Feteasca si Merlot la butoi pe Bursa de Marfuri
18.06.2009, 14:03 265

Fruvimed Medgidia, producator al vinurilor dobrogene Murfatlar, face prima vanzare vrac organizata in ringul licitatiilor la Bursa Romana de Marfuri (BRM).

Cantitatile oferite la vanzare totalizeaza aproximativ 100 vagoane a cate 10.000 de litri fiecare. Pretul de pornire in licitatie variaza in functie de sortimentul de vin – de la 1,9 lei/litru pentru vin de masa, pana la 3,1 lei/litru pentru Chardonnay, Feteasca Alba, Muscat Ottonel si celelalte.

„Astfel, Fruvimed Medgidia acceseaza, in premieră pentru bransa in care functionează, o cale comerciala benefica nu doar pentru producatorii de vinuri, ci si pentru cumparatori directi sau distribuitori”, spun reprezentantii BRM, referindu-se la procedura de licitatie, prin care pretul de vanzare poate fi mai ridicat, ca urmare a unei cereri mai ridicate.

Fruvimed Medgidia are o suprafata viticola de peste 1.200 de hectare si o productie de vin de peste 6 milioane de litri anual, cu vinuri din podgoria Murfatlar, vinuri albe Pinot Gris, Chardonnay, Riesling, Feteasca Alba, Cramposie si vinuri rosii Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra, Pinot Noir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO