ZF 24

AAylex ONE, producătorul brandului Cocorico, a contractat o facilitate de credit sindicalizat de 15 mil euro de la trei bănci pentru activitatea curentă şi dezvoltarea afacerii

AAylex ONE, producătorul brandului Cocorico, a...

Autor: Roxana Rosu

19.09.2023, 16:13 637

AAylex ONE, producătorul brandului Cocorico, a accesat o facilitate de credit sindicalizată în valoare de 15 milioane euro pentru finanţarea activităţii curente şi susţinerea planurilor de dezvoltare ale companiei.

Instituţiile bancare implicate în tranzacţie sunt OTP Bank România -  finanţator, agent de facilitate şi de garanţii, CEC Bank - finanţator şi Exim Banca Românească -    finanţator şi garant prin acordarea unei garanţii de stat pentru întreaga facilitate.

AAylex One este detinută de Bogdan Stanca, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din industria cărnii.

’Obţinerea acestei facilităţi reprezintă încă un pas semnificativ în continuarea consolidării şi dezvoltării AAylex ONE. Prin intermediul acesteia, continuăm optimizarea fluxurilor de producţie a operaţiunilor existente, integrarea finală a firmelor cumpărate în ultimii 2 ani, precum şi dezvoltarea operaţiunilor existente. Colaborarea cu instituţiile financiare partenere evidenţiază importanţa parteneriatelor solide şi a încrederii reciproce, în vederea susţinerii industriei agro-alimentare româneşti’’, a declarat Cristian Bărbulescu, CEO AAylex ONE.

În cadrul tranzactiei, PCF Investment Banking a acţionat în calitate de consultant financiar exclusiv al AAylex ONE, iar Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acţionat în calitate de consultant juridic pentru AAylex ONE.

Ţucă, Zbârcea şi Asociaţii (TZA) a acţionat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci.

„Ne bucură să trecem la un nou nivel în cadrul parteneriatului cu AAylex ONE, un lider în domeniul producţiei alimentare locale, şi să facilităm, cu implicarea partenerilor, o a doua finanţare sindicalizată care va susţine planurile de extindere şi dezvoltare ale companiei. Prin acest proiect contribuim în acelaşi timp la susţinerea agriculturii şi producţiei alimentare şi suntem alături de AAylex ONE în procesul său de creştere durabilă, demonstrăm astfel angajamentul pentru consolidarea domeniului şi capacitatea de a oferi produse adaptate pieţei”, a declarat Alexandru Neagu, Director Large Corporate, OTP Bank România.

 

AAylex ONE  are peste 2.500 de angajaţi şi a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 1,1 mi­liarde de lei, în creştere cu 35% faţă de anul anterior, potrivit cal­culelor făcute de ZF pe baza datelor publice.  De asemenea, compania a înregistrat o pierdere de 108 milioane de lei, faţă de o pierdere de 15 milioane de lei în 2021.

AAylex detine staţii de incubaţie şi reproducţie, fabrici de hrană naturală pentru pui, ferme de creştere pui, un abator şi două fabrici pentru procesare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO