ZF 24

Achiziţiile de legume şi fructe locale au crescut în mai şi iunie cu 80% pe platforma Freshful by eMAG, unde sunt activi 125 de mici producători autohtoni. Cele mai comandate produse pe timp de vară sunt roşiile

Achiziţiile de legume şi fructe locale au crescut în...

Autor: Roxana Rosu

29.06.2023, 13:05 161

Românii preferă să cumpere în lunile de vară legume şi fructe de la producători autohtoni, achiziţiile de produse locale de pe platforma Freshful by eMAG înregistrând în mai şi iunie creşteri de până la 80% comparativ cu orice altă perioadă din an.

Produsele provin de la sere şi livezi din judeţele Ialomiţa, Dâmboviţa, Iaşi, Ilfov, Brăila, Argeş, Giurgiu, Galaţi, Prahova şi Constanţa. În prezent, în platformă sunt activi 125 de mici producători locali, iar lunar 50 de furnizori îşi doresc să intre în hipermarketul online, cu acces la peste 100.000 de clienţi.

„Am observat că, în special pe timp de vară, clienţii sunt tot mai interesaţi de produse locale. Adaptăm astfel oferta în funcţie de cerere şi completăm portofoliul cu produsele care se recoltează în fiecare sezon. În prezent, majoritatea fructelor şi a legumelor pe care le comercializăm provin de la producători locali. Acest lucru ne ajută să avem un lanţ scurt de distribuţie, iar produsele ajung repede pe masa consumatorilor, la un preţ foarte bun şi o calitate excepţională”, a declarat Andrei Popescu, General Manager Freshful by eMAG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO