ZF 24

Actionarii AIG: Tradare, tradare! Dar sa stim si noi!

Actionarii AIG: Tradare, tradare! Dar sa stim si noi!

Foto: Reuters

20.09.2008, 14:06 39

American International Group (AIG), asiguratorul care a fost de acord sa dea guvernului american o participatie de 79,9% in schimbul unui imprumut de 85 de miliarde dolari, a uitat sa mentioneze ca nu a cerut acordul actionarilor pentru aceasta afacere, informeaza Bloomberg.

Dupa aparitia in Wall Street Journal a stirii conform careia unii investitori doresc sa opreasca preluarea companiei de catre guvernul SUA, AIG a trimis un comunicat prin care a anuntac ca erau cateva "erori" in documentul anterior. Astfel, desi in primul document, in care compania anunta ca va cere acordul actionariatului pentru transferul participatiei catre guvernul SUA, acest lucru nu s-a intamplat.

"Este extraordinar ca intr-o asemenea proglema, ai un document in care scrie ca ei (compania) vor cere candva aprobarea actionariatului, pentru ca in ziua urmatoare sa ne pomenim ca nu au facut-o", a declarat Lynn Turner, fost contabil in cadrul Securities and Exchange Commission (SEC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO