ZF 24

Actionarii Oltchim vor discuta convertirea datoriilor catre AVAS in actiuni

09.10.2007, 13:07 17

Actionarii Oltchim vor discuta in 15 noiembrie convertirea datoriilor catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in actiuni, cu acordarea dreptului de preferinta actionarilor minoritari, a anuntat astazi producatorul de ingrasaminte, citat de Mediafax.

Totodata, compania trebuie sa-si diminueze capitalul social, conform unei decizii din 2005 a instantei, care a aprobat anularea conversiei anterioare a datoriilor la cererea actionarilor minoritari.

Creantele AVAS asupra firmei vor fi convertite in actiuni la valoarea nominala. Ceilalti actionari vor avea drept de preferinta pentru a subscrie actiuni, tot la valoarea nominala, timp de 60 de zile.

Actionarii care beneficiaza de drepturi de preferinta pot tranzactiona aceste drepturi, timp de 10 zile lucratoare, pe piata de capital.

Plafonul maxim de majorare a capitalului social va fi valoarea creantei convertite, la care se adauga valoarea rezultata din subscrierile realizate de actionari in excercitarea drepturilor de preferinta.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO