ZF 24

Adevarul: Minivacanta de Paste a dus pretul energiei electrice la valori minime

02.05.2008, 09:02 16

Zilele libere pe care romanii le-au primit de Paste si de 1-2 mai au redus semnificativ consumul de energie electrica la nivel national, informeaza Adevarul. Cel mai mare impact l-a avut scaderea activitatii industriale. In consecinta, si pretul energiei electrice tranzactionate la bursa de profil a ajuns la un nivel minim, atingand valori de pana la sase-sapte ori mai mici fata de inceputul lunii aprilie.

Daca atunci pretul electricitatii tranzactionate pe Piata pentru Ziua Urmatoare (PZU) a bursei de energie se invartea in jurul valorii de 200 de lei pe MWh, in prima zi de Paste a ajuns la o valoare de 19,15 lei pe MWh. Nivelul este, probabil, un minim-record al acestei piete. Pretul a urcat la 133,61 lei pe MWh pe 30 aprilie, cand majoritatea oamenilor s-au intors la serviciu, si a scazut iar la 71,84 lei pe MWh in ziua de 1 Mai, declarata libera. www.adevarul.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO