ZF 24

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut în iunie cu 21,2%

Afacerile din comerţul  cu  autovehicule au crescut în...

Autor: Departamentul Economic

11.08.2016, 09:57 171

Ajustat în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, iunie a marcat un plus de 3,8% faţă de mai, de 7,8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, iar la semestru avansul a fost de 15,6%, a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

În primele şase luni, comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a fot susţinut de creşterile înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (+37,8%), comerţul cu autovehicule (+27,6%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+15,4%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,0%).

În acelaşi timp, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în iunie faţă de luna precedentă ca serie brută cu 7,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a rămas la acelaşi nivel. Faţă de iunie 2015, serviciile de piaţă prestate populaţiei s-au majorat ca serie brută cu 10,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de semestrul I 2015 atât ca serie brută cu 12,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24