ZF 24

Afacerile Hugo Boss au scăzut cu 10%, la 1,5 mil. euro

Foto Victor Ciupuliga

Andrei Alecu, Hugo Boss: Piaţa de lux a scăzut anul trecut cu 10-15%

Autor: Cristina Roşca

08.05.2013, 20:39 259

Andrei Alecu, unul dintre cei doi proprietari ai francizei Hugo Boss în România, spune că abia anul trecut a început să se simtă criza pe piaţa de lux care până atunci fusese imună la scăderile din consum şi la evoluţia economiei.

„Piaţa de lux a scăzut anul trecut cu 10-15% comparativ cu 2011. Bu­sinessul nostru a evoluat şi el în linie cu piaţa. Declinul s-a simţit atât la nivelul numărului de clienţi, cât şi la valoarea bonului de casă“.

Afacerile locale ale Hugo Boss - care deţine un ma­gazin în Constanţa şi unul în Bu­cureşti - au scăzut cu 10% anul trecut până la 1,5 mil. euro în contextul în care numărul de clienţi a scăzut, la fel şi frecvenţa vizitelor şi suma cheltuită.

„Astăzi un client vine şi îşi cum­pă­ră un singur costum pentru că are nevoie de el. Anterior veneau şi îşi cumpărau şi câte şase costume o dată ca să le aibă în garderobă“, spu­ne Alecu, unul dintre cei doi pro­prie­tari ai francizei Hugo Boss în Ro­mânia.

Clientul Hugo Boss are între 30 şi 50 de ani şi venituri de peste 2.000 de euro, iar preţul unui costum variază de la câteva sute la câteva mii de euro. Franciza Hugo Boss este deţinută în mod egal de Alecu şi Adrian Ma­tei.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO