ZF 24

Afacerile jucătorilor de pe piaţa de recrutare şi muncă temporară au crescut cu 14% în 2012 faţă de 2011

Autor: Adelina Mihai

23.06.2013, 18:00 164

Afacerile celor mai mari cinci jucători de pe piaţa locală de recrutare şi muncă temporară au crescut anul trecut cu aproape 14% faţă de 2011, pe fondul necesităţii companiilor de angajaţi „închiriaţi“, pe care să îi cheme la muncă doar atunci când au vârfuri de producţie. Astfel, cele cinci companii au ajuns la afaceri cumulate de peste 156 de milioane de euro anul trecut, împreună formând o cotă de piaţă de peste 90% din piaţa locală a serviciilor de profil. Totuşi, este posibil ca această creştere a afacerilor companiilor din top cinci să nu reflecte în totalitate evoluţia întregii pieţe în ultimul an.

„Piaţa de recrutare şi muncă temporară a crescut în 2012 faţă de 2011 cu aproximativ 7% din cauza persistenţei lipsei de vizibilitate pe comenzi a clienţilor. În condiţiile în care companiile nu pot să-şi facă o previziune pe volum, aleg soluţii mai flexibile şi cu costuri fixe predictabile apelează la munca temporară“, a explicat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder, companie cu afaceri de aproape 22 de milioane de euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO