ZF 24

Afacerile Roche Romania, in crestere cu 6%

06.02.2008, 16:11 23

Roche Romania, filiala locala a grupului farmaceutic elvetian Roche, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 364 milioane lei (109 milioane euro), cu 6% mai mult fata de 2006, si estimeaza pentru 2008 un avans in linie cu cresterea generala a pietei farmaceutice, preconizata intre 10-15%, informeaza Mediafax preluand un comunicat al companiei.

"Roche Romania a inregistrat, conform estimarilor Cegedim, o cifra de afaceri, la pret de producator, in anul 2007, de peste 364 milioane lei, in crestere cu 6% fata de anul 2006 (...) Pentru anul 2008, Roche Romania estimeaza o majorare a cifrei de afaceri in linie cu cresterea generala a pietei farmaceutice din tara noastra", se arata intr-un comunicat al companiei.

Potrivit firmei de cercetare Cegedim, in acest an, rata de crestere a pietei farmaceutice romanesti ar trebui sa scada catre 10%, in conditii normale, dar s-ar putea inregistra si valori inferioare in conditiile unor reduceri de preturi, combinate cu turbulente postelectorale. Pentru 2007, ritmul de crestere a fost preconizat la 15%.

Produsele din portofoliul Roche care au inregistrat cele mai mari vanzari anul trecut au fost cele destinate tratamentului hepatitelor virale B si C si anemiei, iar cele mai dinamice vanzari le-au consemnat medicamentele destinate tratamentului cancerului.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO