ZF 24

AIE: Cererea de petrol va fi in scadere

13.02.2008, 16:18 13

Avansul cererii de petrol la nivel mondial in 2008 se va plasa sub estimarile initiale, ca urmare a incetinirii cresterii economice din Statele Unite, a anuntat Agentia Internationala pentru Energie (AIE), citata de Reuters.

Agentia, care acorda consultanta pentru 27 de state industrializate, a revizuit la 1,67 milioane de barili pe zi, in scadere cu 310.000 de barili, previziunea privind cresterea cererii de petrol.

"Este o schimbare importanta in ceea ce priveste majorarea cererii de petrol, care a fost determinata intr-o mica masura de evolutia cererii in 2007, dar mai mult de incetinirea cresterii economice din tarile dezvoltate si in special din Statele Unite", a declarat Lawrence Eagles, director in cadrul AIE.

Cererea de petrol este in scadere, dar situatia neclara privind livrarile din Nigeria si Venezuela au condus la o majorarea pretului peste 92 de dolari pe baril, de la un nivel apropiat de 86 dolari pe baril luna trecuta.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO