ZF 24

Alcatel-Lucent anunta pierderi operationale de 260 mil. euro

24.04.2007, 17:12 12

Alcatel-Lucent, cel mai mare producator de echipamente telecom din lume, a anuntat pierderi operationale in primul trimestru fiscal, datorita scaderii vanzarilor diviziilor de telefonie fixa si mobila.
Pierderea operationala a totalizat 260 mil. euro, a declarat directorul executiv al companiei, Patricia Russo. Vanzarile au scazut cu 12% la 3,9 mld. euro, respectiv cu 8% daca nu se considera influenta cursului de schimb.
Jean-Pascal Beaufret, directorul financiar al companiei, a precizat ca Alcatel-Lucent nu va oferi detalii referitoare la profitul net.
Compania a atins pragul rentabilitatii operationale in al patrulea trimestru fiscal al anului precedent. n luna februarie, oficialii Alcatel-Lucent au anuntat ca vor renunta al 12.500 de locuri de munca in urmatorii trei ani.
Actiunile companiei au pierdut 3,2% pe bursa din Paris, inchizand la 9 euro. Comparativ cu anul trecut, pretul actiunilor a scazut cu 15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO