ZF 24

Alcoa vinde doua divizii si restructureaza

05.10.2007, 15:00 13

Producatorul de aluminiu Alcoa va vinde operatiunile diviziilor de ambalare, bunuri de consum si de piese auto turnate, urmand sa restructureze, totodata, afacerile din sectorul solutiilor electrice si electronice, pentru a mari profitabilitatea, se arata intr-un articol publicat pe cnnmoney.com si preluat de Mediafax.

Alcoa a anuntat ca a primit semnale din partea mai multor investitori strategici interesati de preluarea operatiunilor din domeniul ambalarii si bunurilor de consum. Aceasta divizie va fi vanduta la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului 2008.

De asemenea, compania este aproape de incheierea unui acord pentru vanzarea diviziei de piese turnate si ar trebui sa incheie tranzactia pana la sfarsitul anului. Termenii tranzactiei nu au fost facuti publici.

De asemenea, compania a anuntat, luna trecuta, ca va vinde pachetul minoritar de actiuni pe care il detine la compania chineza Chalco, al treilea producator mondial de alumina, valoarea tranzactiei fiind estimata la doua miliarde de dolari.

Mai multe stiri gasiti pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO