Prima pagina

Alegerea pensiei private: ce trebuie sa stiti?

13.09.2007, 14:38 12

Mai sunt doar cateva zile pana la data la care, in mod oficial, va incepe campania de subscriere pentru pilonul II al pensiilor private, respectiv al pensiilor obligatorii administrate privat. Din 17 septembrie si pana pe 17 ianuarie toti angajatii cu varsta de maxim 35 de ani sunt obligati sa incheie un astfel de contract; cei care nu isi vor exercita optiunea vor fi automat redistribuiti spre companiile cu cota de piata cea mai mare. Legislatia - cel putin cea care reglementeaza prima etapa din crearea acestui sistem, cea de subscriere - exista si este suficient de acoperitoare incat clientii sa nu fie prejudiciati in niciun fel. Totusi exista cateva lucruri la care fiecare dintre cei ce vor intra in sistem trebuie sa fie atenti inainte de a semna un astfel de contract.
Trebuie sa stiti cine sunt vanzatorii de pensii, unde puteti incheia un contract, cate contracte trebuie sa semnati si multe alte detalii a caror cunoastere va va scuti de problemele pe care cu siguranta nu vreti sa le aveti in momentul pensionarii. Despre toate acestea puteti citi pe www.businessmagazin.ro.

Nu ar trebui sa uitati nici de conferinta ZF din 17 septembrie, care va marca startul perioadei de aderare la fondurile de pensii private obligatorii.

Atunci va fi lansat si Ghidul pensiilor private, supliment ce prezinta, intr-o maniera accesibila, ce inseamna o pensie privata, ce inseamna fondurile de pensii si de ce sunt necesare, ce tip de produse are fiecare companie de asigurari si in ce constau aceste produse impreuna cu multe alte informatii utile in procesul de aderare la un fond de pensii private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO