ZF 24

Alexandrion ataca piata de whisky si intra in competitie cu Ballantine's, Johnnie Walker si Jim Beam

29.10.2008, 21:37 41

Divizia de bauturi alcoolice a grupului Alexandrion, unul dintre cei mai mari producatori locali de pe acest segment, a incheiat recent un contract cu unul dintre cei mai cunoscuti producatori europeni de whisky, Grant, si intentioneaza sa investeasca 12 milioane de euro in constructia unei noi capacitati de productie, acestea fiind doar cateva dintre obiectivele noului director general al Alexandrion.
"Alexandrion a decis sa nu ramana doar un producator de brandy ci si un producator de white sprits (n.red- gin, vodca, tequila) si whisky. Am vazut ca s-au schimbat obiceiurile de consum, si in prezent, in timp ce Romania, Rusia, Ucraina si China prefera sa consume din ce in ce mai mult whisky, SUA si Marea Britanie prefera vodca, aceasta fiind cea mai vanduta bautura alcoolica din lume", a declarat George Christoforidis, cel care a preluat conducerea diviziei de bauturi alcoolice a grupului Alexandrion la inceputul acestei luni.

Cititi mai mult despre planurile Alexandrion in ZIARUL FINANCIAR de maine.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels