ZF 24

Americanii au ascuns fonduri in Liechtenstein pentru a evita plata impozitelor

22.02.2008, 13:02 19

Presedintele unui subcomitet pentru Investigatii al Senatului Statelor Unite, Carl Levin, va initia o ancheta referitoare la cetatenii americani care au ascuns fonduri in Liechtenstein pentru a evita plata impozitelor si a cerut aprobarea unei legi pentru combaterea paradisurilor fiscale straine, informeaza Mediafax.

"Am informatii ca multi cetateni americani au ascuns fonduri la banca LGT din Liechtenstein", a declarat Levin, senator democrat de Michigan.

Purtatorul de cuvant al LGT, Hans-Martin Uehlinger, a refuzat sa comenteze, afirmand ca nu a vazut declaratia lui Levin.

LGT este un grup de administrare a averilor si activelor administrat de casa regala din Liechtenstein de peste 70 de ani, care are 1.600 de angajati si 29 de filiale in intreaga lume.

Politia germana a efectuat, luni, perchezitii la locuinte si sedii de banci de pe intreg teritoriul Germaniei, in cadrul celei mai ample investigatii privind evaziunea fiscala din istoria tarii.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO