ZF 24

ANAF: Popririle de conturi s-au inmultit in ultima vreme

14.04.2010, 12:43 77

In ultima perioada s-au intensificat masurile de executaresilita a contribuabilior de catre Agentia Nationala de AdministrareFiscala, inclusiv prin poprirea conturilor bancare detinute deacestia, a declarat Ion Busuioc, directorul general al DirectieiGenerale Legislatie si Proceduri Fiscale ANAF, la seminarul ZF "Cumpoate fi modernizat sistemul fiscal?".

"S-au intensificat masurile de executare silita si pentru ca existafoarte multi contribuabili care apeleaza la creditul fiscal inconditiile in care obtin mai greu imprumuturi de la banci. In acestcontext luam toate masurile asiguratorii pentru recuperareadebitelor", a spus Busuioc.

Oficialul ANAF a precizat ca nu se impune nicio masura asiguratorieasupra unui contribuabil fara sa existe o creanta pe care statul oare de recuperat si ca imediat ce debitul este achitat masuraasiguratorie este ridicata.

In acelasi timp, autoritatile intentioneaza sa solicite mai desbancilor informatii privind inchiderea si deschiderea conturilor decatre persoane fizice si companii si nu odata la doua saptamani cumse intampla in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels