ZF 24

ANC: 4,45 milioane cartele prepay n-au fost folosite in prima jumatate a anului

03.12.2008, 13:52 19

Un numar de 4,45 milioane de cartele sim valabile, aferente serviciilor de telefonie mobila prepay, nu au fost utilizate in prima jumatate a acestui an, arata un raport publicat de Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC). Autoritatea sustine ca din numarul total de cartele sim prepay valabile la jumatatea anului, de 17,9 milioane, pe un procent de 25% nu s-a inregistrat niciun fel de activitate, respectiv initierea sau transmiterea unui apel sau trimiterea/primirea unui mesaj SMS.

ANC precizeaza ca printr-o cartela sim “valabila” se intelege o cartela sim care se afla inca in perioada de valabilitate si catre care poate fi initiat un apel.

In prima jumatate a acestui an companiile Orange, Vodafone si Cosmote furnizau servicii de telefonie mobila prepay, avand in total aproape 18 milioane de cartele sim valabile.

“La jumatatea anului 2008, din totalul de 26,5 milioane de SIM-uri, 17,9 milioane erau cartele preplatite valabile, din care peste 75% reprezinta cartele SIM preplatite efectiv utilizate. Rata de penetrare a telefoniei mobile in functie de numarul de cartele SIM valabile a ajuns la 123% la jumatatea anului 2008”, precizeaza oficialii ANC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO