ZF 24

Anca Nuţă, director marketing Unicredit Bank: Principalul motiv pentru care pleacă un client este experienţa pe care o are cu banca

Anca Nuţă, director marketing Unicredit Bank:...

Autor: Roxana Rosu

29.06.2016, 12:51 1107

Generaţia nouă nu mai vrea să facă lucrurile la fel ca părinţii, tinerii nu vor să vină la bancă, aşa că vor căuta alte alternative financiare, a spus Anca Nuţă, director marketing Unicredit Bank.

"De aceea creşte zona de fintech. Marea masă de acum încă vrea interacţiunea directă, vrea să aibă un om în faţă"

Alte declaraţii:

Companiile merg mult pe zona de analiză a comportamentului consumatorului, după ce big data nu a dat rezultatele dorite. Ei vin, ne spun cam ce vor şi noi trebuie să mergem spre ei. Dacă nu te duci acolo unde este conversaţia şi stai doar în spatele calculatorului şi analizezi date pierzi.

Oamenii vor autenticitate, vor comunicare empatică.

E un singur motiv pentru care pleacă un client. Experienţa pe care o are cu banca, modul în care relaţionează. Apoi băncile pot veni spre companii cu contul curent, contul de salarii, şi pot lua astfel mai mulţi clienţi.

Companiile mari de afară oferă tot mai mult canale alternative de plăţi pentru clienţi. De exemplu Apple, Google, Facebook.

Noi dăm credite din banii deponenţilor, în timp ce Facebook, Google vor da credit din banii lor. Ei stau pe foarte mulţi bani. 

Clienţii tineri vin şi îţi cer, ştiu ce vor, nu mai vin să zică ce poţi să imi dai. Sunt mai bine informaţi. Nu le mai oferi tu nişte produse, ci ei ştiu clar ce vor de la tine. Se face tot mai mult customizare pe retail.

Partea de proprietate a fost inlocuită afară de partea de sharing. Nu mai există aşa mult simţul proprietăţii. Oamenii preferă să închirieze şi să investească în altceva, mai ales la cei tineri. La noi încă există mentalitatea aceasta legată de proprietate.

Tot mai mult creditele de casă vor fi acompaniate de credite de studii, tot mai mulţi se intorc la scoală după 30 de ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO