ZF 24

Andreea Minuţă, director executiv al Diviziei de Abonamente Regina Maria: În ultimii 3 ani s-a triplat numărul IMM-urilor care oferă angajaţilor abonamente medicale

Andreea Minuţă, director executiv al Diviziei de...

Autor: Roxana Rosu

25.07.2023, 15:01 137

Numărul companiilor mici şi mijlocii care oferă abonamente medicale angajaţilor s-a triplat în ultimii trei ani, sectorul IMM urmând exemplul marilor corporaţii şi oferă beneficii extra-salariale medicale, a declarat Andreea Minuţă, director executiv al Diviziei de Abonamente Regina Maria.

”Dacă în trecut, sutele de mii de angajaţi din marile companii erau cei care beneficiau de pachete medicale ca extra beneficiu salarial, astăzi lucrurile s-au schimbat. Se observă un interes crescut al angajatorilor pentru pachetele de sănătate nu doar în corporaţii, ci şi în cazul multor IMM-uri din România”.

În cazul Regina Maria,  85% dintre partenerii IMM aleg pachete medicale complexe pentru angajaţi, iar 70% negociază pachete preferenţiale pentru membrii de familie ai acestora.

„Abonamentul medical, oferit de IMM-uri ca beneficiu extra-salarial, poate contribui la decizia unui angajat pentru alegerea locului de muncă, dar ajută şi la fidelizarea acestuia pe termen mediu şi lung. Doar dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 3 ani, ne dăm seama că pachetele de sănătate pot constitui un avantaj competitiv pentru companiile mici şi mijlocii în faţa marilor corporaţii, iar atenţia la nevoile angajaţilor este un barometru pentru atragerea şi retenţia forţei de muncă”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO