ZF 24

Andriescu, UNSICAR: Brokerii de asigurări caută noi surse de venituri şi vor să intre pe piaţa creditelor

Andriescu, UNSICAR: Brokerii de asigurări caută noi...

Autor: Anelis Baciu

03.10.2013, 00:08 270
Companiile de brokeraj în asigurări vor să obţină dreptul de a vinde şi alte produse financiare, precum credite bancare, o propunere în acest sens urmând să fie definitivată şi trimisă Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat Bogdan Andriescu, preşedintele uniunii brokerilor locali (UNSICAR).
 
„Intermedierea de produse bancare constituie o modalitate de diversificare a surselor de venituri pentru brokerii de asigurări. Totodată, implementarea unei astfel de propuneri ar constitui un debuşeu şi pentru bănci, având în vedere legătura strânsă dintre produsele de asigurare şi cele bancare“, afirmă Andriescu.
 
Societăţile de brokeraj au căutat în ultima perioadă să-şi diversifice sursele de venit. Piaţa de asigurări a crescut cu numai trei procente în primul semestru din acest an, susţi­nută în principal de vânzările de poliţe auto obligatorii (RCA) şi de locuinţe.
 
Totuşi, dacă afacerile asigurătorilor avansează lent, brokerii continuă să accelereze ritmul de creştere atât al primelor brute intermediate, cât şi al veniturilor. La jumătatea acestui an companiile de brokeraj au vândut poliţe în valoare de 1,95 miliarde de lei (443 mil. euro), iar gradul de intermediere a ajuns la aproape 46%, cu circa cinci procente peste nivelul din iunie 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro