ZF 24

ANEVAR: Piata imobiliara va creste si in 2008, dar profiturile dezvoltatorilor se vor reduce

20.02.2008, 19:02 12

Preturile pe piata imobiliara vor continua sa cresca si in acest an, intr-un ritm mai lent, dar profiturile dezvoltatorilor imobiliari se vor diminua, odata cu cresterea costurilor, si nu exista riscul unui "bubble", potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR), citate de Mediafax.

"Investitiile imobiliare nu vor mai da return-off-ul (castigul reprezentand diferenta dintre ce se obtine din vanzare si costuri- n.r.), de acum 2-3 ani. Return-ul o sa scada. Piata se dezvolta", a declarat intr-o conferinta vicepresedintele ANEVAR Speranta Munteanu.

Ea a explicat ca piata materialelor de constructii trebuie sa se dezvolte, iar daca nu exista materiale de constructii in tara se va apela la importuri, care sunt mai scumpe.

Totodata, salariile pentru forta de munca din constructii vor creste in domeniul constructiilor mai mult decat pe alte segmente, potrivit reprezentantei ANEVAR, in conditiile in care exista si un deficit de personal.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO