ZF 24

ANM avertizează: Ceaţa acoperă România. Este cod galben de ceaţă şi gheţuş în 22 de judeţe

ANM avertizează: Ceaţa acoperă România. Este cod...

Autor: Petru Mazilu

03.01.2022, 08:02 91

(adaugă informaţii de la Administraţia Naţională de Meteorologie)

Aproximativ jumătate de ţară este vizată luni dimineaţă de o avertizare cod galben de ceaţă. Specialiştii avertizează că în zone întinse din Muntenia, Moldova şi Transilvania se poate produce gheţuş.

Meteorologii anunţă că, luni dimineaţa, în numeroase zone ale ţării este ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce poate favoriza în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Fenomenele pot să apară în judeţele Olt, Dolj, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Galaţi şi Vaslui, dar şi în zonele joase din judeţele Vâlcea, Gorj, Argeş, Prahova şi Dmboviţa.

Codul galben este în vigoare până la ora 9.00.

Avertizarea este valabilă până la ora 10.00 şi în zonele joase din judeţele Alba, Covasna, Braşov, Sibiu, Cluj, Mureş, Harghita şi Bistriţa-Năsăud.

Meteorologii au extins zona vizată de avertizarea cod galben. În oraşul Bucureşti va fi ceaţă care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri până la ora 10.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24