ZF 24

AOAR nu este de acord cu privatizarea prin licitatie a Antibiotice Iasi

22.02.2008, 17:39 16

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) nu este de acord cu privatizarea Antibiotice Iasi prin licitatie cu strigare, aratand ca productia de medicamente din Romania ar putea fi pusa in pericol, si propune vanzarea la bursa a unor pachete de actiuni in mai multe transe, pe o perioada de doi-trei ani, informeaza Mediafax.

"Contrar angajamentelor Guvernului, metoda de privatizare aleasa poate pune in pericol productia de medicamente din Romania, domeniu strategic, fiind vorba de sanatatea populatiei. Indiferent de asa zisele conditii contractuale, presiunile si profiturile din domeniul imobiliar vor face ca si aceasta productie de maxima importanta sa dispara, favorizand cresterea importului de medicamente", se arata intr-un comunicat al AOAR.

Totodata, Asociatia isi arata nemultumirea asupra faptului ca autoritatile nu au realizat o evaluare a efectelor pe care le va avea privatizarea asupra asigurarii cu medicamente a pietei romanesti si ca nu a fost facuta publica nici pozitia Ministerului Sanatatii.

Oamenii de afaceri propun statului sa lanseze la Bursa de Valori Bucuresti pachete limitate de actiuni din capitalul companiei, in mai multe transe, esalonate pe o perioada de doi-trei ani, pentru asigurarea unor surse de finantare necesare investitiilor de la Antibiotice.

Conform sursei citate, prin vanzarea unor pachete de actiuni pe piata de capital vor fi eliminate si discutiile, suspiciunile si acuzele Comisiei Europene privind privatizarea Antibiotice Iasi.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO