ZF 24

ASF despre suspendarea tranzacţiilor cu acţiuni: Am greşit prin lipsa de comunicare

ASF despre suspendarea tranzacţiilor cu acţiuni: Am...

Autor: Roxana Pricop

30.09.2013, 21:34 1084

Decizia luată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) de a suspenda timp de două zile, pe 20 şi 23 septembrie, tranzacţiile cu acţiuni ale fondurilor de pensii private ar fi trebuit comunicată mai bine pieţei de capital şi opiniei publice astfel încât să nu creeze întrebări cu privire la siguranţa sistemului de pensii, a spus Ion Giu­rescu, vicepreşedintele ASF, invitat la ZF Live.

„Este clar că a fost o lipsă în comunicare şi doar acest lucru mi-l reproşez. Una dintre lecţii este modul de comunicare cu presa. Dacă vom mai face controale inopinate, şi pot să spun că vom mai face, le voi anunţa întotdeauna după declanşare şi nu înainte“, a spus el.

„A fost o mare nedumerire, o neclaritate de moment pentru motivaţiile care ar putea duce la această măsură. Tot ceea ce se întâmplă în lumea specialiştilor trebuie comunicat celor care caută încredere şi stabilitate în noi“, a completat Crinu Andănuţ, directorul general al Allianz Pensii.

Pe 20 septembrie, Ziarul Financiar a titrat citând surse din piaţă că ASF a suspendat pentru două zile tranzacţiile cu acţiuni ale fondurilor de pensii private pentru a le verifica dacă sunt păs­trate în siguranţă în portofolii.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO