ZF 24

Asigurătorii mari au accelerat restructurarea şi au dat afară o mie de oameni anul trecut

Autor: Ciprian Botea

27.06.2013, 20:28 244
Cele mai mari zece companii din piaţa asigurărilor au avut anul trecut un număr mediu de circa 12.000 de salariaţi, cu o mie de oameni mai puţin decât în 2011, asigurătorii continuând să-şi restructureze businessurile după patru ani în care criza a erodat puternic vânzările şi a alungat o parte din clienţi.
 
Un număr de şapte asigurători au tăiat până la o cincime din personal, puţine fiind companiile care au angajat oameni pentru a-şi extinde businessul.
 
„Este o consecinţă firească a crizei. Ca multe alte industrii şi asigurătorii s-au restructurat în ultimii ani. S-au făcut restructurări şi în centrale, dar cei mai mulţi angajaţi au plecat din sucursale. Sunt mulţi oameni care au rămas în asigurări, dar s-au transformat din angajaţi în persoane fizice autorizate. Nu cred că s-a încheiat restructurarea, acest proces va continua“, afirmă Bog­dan Andriescu, preşedintele UNSICAR – asociaţia brokerilor de asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro