ZF 24

Asirom a subscris prime de 65 milioane de euro în primul semestru

Asirom a subscris prime de 65 milioane de euro în primul...

Autor: Anelis Baciu

29.08.2013, 09:00 324

Primele brute subscrise de Asirom, unul din primii cinci asigurători din piaţa locală, au urcat în perioada ianuarie-iunie cu circa 8%, până la 285 de milioane de lei (64,7 mil. euro), potrivit datelor neauditate transmise de companie la solicitarea ZF.

Asigurătorul controlat de grupul austriac VIG a vândut în aceeaşi perioadă a anului trecut poliţe de 265 milioane de lei. Clasele de asigurări care au înregistrat cele mai mari subscrieri în prima jumătate a acestui an au fost ca şi în anii trecuţi asigurările de incendii şi calamităţi naturale, asigurările Casco (poliţe auto facultative) şi RCA (răspundere civilă auto).

Asirom nu a precizat însă valoarea primelor subscrise pe fiecare dintre cele trei segmente în primul semestru. Cea mai mare parte a portofoliului Asirom este concentrată pe segmentul asigurărilor auto (Casco şi RCA), care reprezentau circa 91 de milioane de lei (21 mil.euro) după primele trei luni ale anului, adică peste 70% totalul vânzărilor.

O pondere importantă în afacerile asigurătorului, de 16% o au şi poliţele care acoperă pagube produse de incendii şi calamităţi naturale, nivelul acestora cumulând circa 20 de milioane de lei în la sfârşitul lunii martie.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO