ZF 24

AT Kearney si Alpha Bank vor sa ofere consultanta la vanzarea Antibiotice

20.04.2007, 13:04 26

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit pana vineri, termenul limita, doua oferte de consultanta financiara pentru privatizarea Antibiotice Iasi, din partea companiei AT Kearney si a unui consortiu condus de Alpha Bank.

"Selectarea consultantului se va face in cel mai scurt timp posibil, pentru ca acesta sa se alature echipei care lucreaza pentru privatizarea Antibiotice. Rolul consultantului financiar este tocmai de a construi strategia de privatizare, care sa asigure atat cel mai bun pret posibil pe actiuni, cat si o dezvoltare durabila a societatii", a declarat intr-un comunicat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.

Valoarea estimata a contractului de consultanta depaseste 400.000 euro, inclusiv TVA.

Dintre criteriile de departajare a participantilor la licitatie, ponderea cea mai mare, 60%, este detinuta de pretul ofertei, in timp ce experienta echipei propusa pentru derularea contractului conteaza in proportie de 20% la selectarea castigatorului, iar termenul de realizare a rapoartelor asupra situatiei companiei Antibiotice reprezinta 20%.

Printre cei 22 de investitorii interesati de preluarea companiei se numara Biofarm Bucuresti, care a depus o oferta neangajanta, in calitate de lider al unui consortiu format din Biofarm, SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SSIF Broker si omul de afaceri Tudor Dumitru.

Statul detine 53,01% din actiunile Antibiotice, prin AVAS, care a selectat deja un consultantul juridic pentru privatizarea companiei, firma Bostina si Asociatii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO