ZF 24

Austriecii de la Raiffeisen intră pe nişa cardurilor contactless

Austriecii de la Raiffeisen intră pe nişa cardurilor...

Autor: Ciprian Botea

19.11.2013, 20:45 2178

Raiffeisen Bank, un jucător de top zece pe piaţa locală, a intrat pe nişa cardurilor contactless, prin care pot fi efectuate plăţi rapide de mică valoare fără trecerea prin cititorul POS sau introducerea codului PIN. Introducerea codului PIN şi trecerea prin cititorul POS sunt necesare doar pentru plăţile mai mari de 100 de lei.

Nişa cardurilor contactless a fost explorată iniţial de BRD şi BCR, cele mai mari două bănci locale, care au ajuns să deţină în prezent un portofoliu de câteva sute de mii de astfel de „plastice”.

WikiZF: Profilul companiei Raiffeisen Bank

Şi ING a intrat anul trecut pe această nişă de piaţă, care a devenit atractivă inclusiv pentru instituţiile financiare nebancare (un exemplu în acest sens este Cetelem). Reţeaua locală de terminale care acceptă plata contactless este însă relativ redusă în acest moment.

Printre locaţiile unde pot fi efectuate astfel de plăţi se numără hipermarketurile Cora şi Carrefour, reţeaua de farmacii Sensiblu sau benzinăriile Lukoil. Raiffeisen este unul dintre cei mai mari emitenţi locali de carduri. Banca are 400.000 de carduri de credit, cel mai mare portofoliu din piaţă, şi circa 1,8 milioane de carduri de debit.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO