ZF 24

Avem nevoie de lideri tineri şi curajoşi, pentru că noi ne simţim deja depăşiţi de blocajul politic şi economic!

Mircea Tudor, fondatorul MB Telecom

„În şcoală tinerii învaţă că o entitate trebuie să genereze profit şi asta este corect din punct de vedere teoretic, dar ce se întâmplă când aceasta nu este profitabilă şi când deciziile liderului pot avea efecte sociale negative? Chiar dacă de mâine compania pe care o conduc nu ar mai fi profitabilă, atât timp cât menţine speranţa unor oameni şi m-ar ajuta să le ofer un salariu, aş păstra-o.”

Mircea Tudor, fondatorul MB Telecom „În şcoală tinerii învaţă că o entitate trebuie să genereze profit şi asta este corect din punct de vedere teoretic, dar ce se întâmplă când aceasta nu este profitabilă şi când deciziile liderului pot avea efecte sociale negative? Chiar dacă de mâine compania pe care o conduc nu ar mai fi profitabilă, atât timp cât menţine speranţa unor oameni şi m-ar ajuta să le ofer un salariu, aş păstra-o.”

Autor: Corina Mirea

07.07.2013, 19:31 276

Liderii companiilor de pe plan local au început să resimtă din ce în ce mai mult presiunea deficitului de tineri suficient de bine pregătiţi să preia frâiele businessurilor pe care antreprenorii sunt gata să le lase moştenire, a explicat Mircea Tudor, 55 de ani, fondatorul companiei producătoare de sisteme de securitate MB Telecom.

„Grăbiţi-vă (către tineri - n.red) să deveniţi lideri, nu pentru că noi, cei din generaţiile mai vechi, ne-am fi plictisit, ci pen­tru că societatea românească are nevoie de sânge proaspăt în leadership. Deja ne simţim depăşiţi de blocajul politic şi economic, iar fără voi nu putem. Avem nevoie de oameni tineri curajoşi care să îşi asume respon­sabilităţile ce vin odată cu gestionarea unei afaceri şi cu poziţia de lider“, a spus Mircea Tudor în faţa unor tineri prezenţi la o sesiune de mentorat organizată săptă­mâna trecută de  fundaţia Leaders Ro­mânia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO