ZF 24

Avioanele cad, doborate de criza

24.03.2009, 16:15 16

Operatorii aerieni ar putea pierde in acest an 4,7 miliarde dolari ca urmare a recesiunii globale care a lovit puternic in afacerile acestora, conform International Transport Association (IATA).

IATA a estimat in decembrie ca industria va pierdere 2,5 miliarde dolari in 2009. "Situatia in care se afla industria transporturilor aeriene in prezent este severa. Ca urmare a incetinirii economiei globale, cererea a scazut mult mai mult decat puteam anticipa acum cateva luni", a declarat directorul general Giovanii Bisignani, citat de Reuters.

"Scaderea preturilor combustibililor este umbrita de cererea in cadere si veniturile in scadere drastica. Industria este la terapie intensiva".

IATA, organizatie care reprezinta 230 de companii aeriene, precum British Airways, Cathay Pacific, United Airlinessi Emirates, a estimat pentru 2008 pierderi de 8,5 miliarde dolari, in scadere fata de estimarile anterioare, de 8 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO