ZF 24

Aviva: ING si Allianz-Tiriac ar trebui sa nu mai primeasca noi clienti la loteria pensiilor

16.01.2008, 10:55 16

ING si Allianz-Tiriac, primii doi jucatori din piata pensiilor private obligatorii, care impreuna au atras aproape 59% din cei 3,2 milioane de participanti, ar trebui sa nu mai primeasca noi clienti la loteria pensiilor private care se va desfasura la finele acestei luni, sustine Adrian Allott, CEO al Aviva Pensii, intr-o scrisoare adresata autoritatii de supraveghere a pietei si ministrului muncii.

Aviva, al patrulea jucator de pe aceasta piata, cu o cota de 7,8%, isi motiveaza cerinta prin gradul ridicat de concentrare a pietei, care necesita o interventie din partea statului. Procedura de desfasurare a loteriei este acum aflata in discutie, fiind propuse mai multe solutii alternative: redistribuirea egala a clientilor intre cele 18 fonduri, excluderea primilor doi jucatori si altele. Deocamdata, legislatia in vigoare prevede o redistribuire porportionala cu cota de piata deja atrasa, pentru toate cele 18 fonduri.

Numarul de persoane ce ar putea intra in loterie este de aproximativ 400.000, potrivit mediei estimarilor de pe piata. Loteria va avea loc la finele lunii, dupa ultima raportare (25 ianuarie), iar procedura de desfasurare mai poate fi acum schimbata doar prin ordonanta de urgenta a Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO