ZF 24

Azomures ia locul Antibiotice in BET, Carpatica si Teraplast intra in BET-XT

26.03.2009, 13:39 25

Actiunile producatorului de ingrasaminte chimice Azomures Targu-Mures (AZO) vor reveni in componenta indicelui BET al celor mai importante zece companii de pe Bursa de la Bucuresti, urmand sa inclocuiasca titlurile producatorului de medicamente Antibiotice Iasi (ATB).

Titlurile Azomures au facut parte din componenta initiala a indicelui BET, la lansarea indicelui, in 1997, insa au fost scoase din componenta indicelui in august 2007. In ultimul an, insa, titlurile Azomures au fost printre cele mai tranzactionate de pe Bursa, inregistrand un rulaj de 10,2 mil. lei in primele trei luni din 2009, fata de 4,2 mil. lei in cazul Antibiotice Iasi.

Actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) si titlurile Teraplast Bistrita (TRP) vor fi incluse in indicele extins al Bursei, BET-XT, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni de pe Bursa, inclusiv SIF-urile. Din componenta indicelui vor fi retrase Oltchim (OLT) si Turbomecanica (TBM), care au raportat pierderi anul trecut si au fost putin tranzactionate in ultima perioada.

Bursa a mai decis introducerea actiunilor Contor Group Arad (CGC) si Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) in componenta indicelui general al Bursei, BET-C.

Ponderile companiilor in indici vor fi calculate pe baza preturilor de inchidere de vineri, 27 martie.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO