ZF 24

Baltazar: Olteanu va fi un figurant. Noroc ca BNR e solida si Isarescu e bun

09.10.2009, 06:52 21

Numirea lui Bogdan Olteanu in functia de viceguvernator al BNR,in ciuda lipsei pregatirii economice pe care a cerut-o MugurIsarescu de la toti candidatii, a starnit o reactie foarte dura dinpartea mediului economic. "Este total nepotrivit pentru o asemeneafunctie intr-un asemenea loc. Este rezultatul acestui procescontinuu de politizare. Olteanu va fi un figurant. Cel mai probabilatributiile sale vor fi preluate de altcineva. Din fericire, BNReste o institutie foarte puternica, solida, iar Isarescu estefoarte bun", a declarat pentru Gandul Bogdan Baltazar, analist financiar. El aprecizat ca se poate vorbi chiar despre o lovitura de imagine dataacestei institutii, dar ca, multumita credibilitatii foarteridicate a acestei institutii, imixtiunea politica nu va fi denatura sa decredibilizeze BNR.

Nici in Parlament nu a fost liniste. Prezenta lui Bogdan Olteanupe lista cu cei noua noi membri ai CA a fost contestata, deschis,de catre PD-L, care a propus ca acesta sa fie votat separat, pe unalt buletin de vot, la alegere cu Lucian Croitoru, pana acumconsilier la BNR. Mai multe despre numirea lui Bogdan Olteanu in Consiliul deAdministratie al BNR cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO