ZF 24

Banca Transilvania incepe de maine sa rascumpere actiuni proprii de pe Bursa

07.01.2009, 18:27 14

Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania (TLV) a decis miercuri inceperea programului de rascumparare a actiunilor proprii de pe Bursa, dupa ce actiunile s-au prabusit cu 58% odata cu revenirea la tranzactionare, dupa consolidarea valorii nominale.

In baza mandatului incredintat de AGA in septembrie 2008, Consiliul de Administratie la bancii poate rascumpara pana la 5% din actiunile propii, la un pret de maxim 4 lei/actiune, in vederea stabilizarii cursului pe Bursa. In toamna anului trecut, conducerea bancii declara ca a renuntat la rascumpararea actiunilor la recomandarea CNVM.

Programul de rascumparare incepe joi, 8 ianuarie si se va derula pe o perioada de patru luni, pana la 30 aprilie. “Rascumpararea actiunilor are ca obiect onorarea obligatiilor privind titlurile de creanta convertibile in actiuni”, se arata intr-o raportare transmisa BVB.

Ultimul pret de tranzactionare al actiunilor TLV a fost miercuri de 1,1 lei, capitalizarea bancii coborand astfel la 286 mil. euro. La acest pret, valoarea pachetului de 5% care ar urma sa fie rascumparat este de 14,3 mil. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO