ZF 24

Bancherii de ieri, "bucatarii" de azi! S-au reprofilat pe criza

30.09.2009, 21:38 32

"Daca voi nu mancati, noi murim de foame". Este motto-ul unuifost bancher. Omul a renuntat la o leafa regeasca doar ca sa fie elseful lui. Recunoaste insa ca a facut miscarea dupa ce i-au scazutveniturile de patru ori fata de anul trecut.

Pentru el si pentru multii altii din domeniul financiar, crizas-a dovedit o oportunitate. E adevarat si ca aveau bani albi pentruzile negre.

Victor Radulescu lucra la o firma de consultanta financiara. Inultima vreme i-a mers destul de prost, asa ca din banii stransi,aproximativ 40.000 de euro, a cumparat un restaurant unguresc pecare il administreaza impreuna cu tatal sau. Stie ca o sa ii fiegreu, mai ales ca localul nu are preturi tocmai mici.

Si-a gasit si un moto potrivit cu aceste vremuri delicate: "Dacavoi nu mancati, noi murim de foame.

Alex Ninea si-a dat demisia din banca in urma cu doua luni.Vindea credite si traia pe picior mare. Acum e fericit ca a evadatdin sistem.

"In perioada buna se puteau castiga in vanzari, punandcomisioanele, intre 1.500 si 2.000 de euro. Dupa criza veniturileau scazut pe la 500," a spus Alex Ninea.

Asa ca si-a scos economiile din conturi si cu un mic ajutor dinpartea familiei a deschis o cafenea pe Lipscani. Clientii vizatisunt tocmai fostii colegi.

Sursa video: www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO