ZF 24

"Banii nu au miros" sau cum au reuşit trei studenţi să ajungă la afaceri de 1,5 mil. dolari din deşeuri alimentare

"Banii nu au miros" sau cum au reuşit trei studenţi să ajungă la afaceri de 1,5 mil. dolari din deşeuri alimentare

Autor: inCont.ro

08.06.2011, 17:24 868

Restaurantul Magleby's Fresh din Utah (SUA) este cunoscutprintre tinerii de la Brigham Young University (BYU), pentruvarietatea felurilor de mancare oferite la micul dejun, scrieinCont.ro. In 2009 insa, unul dintre studentii care se ospatauaici a observat altceva, si anume ca resturile de mancare sfarseauin gunoiul localului. Atunci, Dan Blake a vazut o realaoportunitate de afaceri: daca cheltuielile cu materiile prime erauzero, acest lucru ar fi reprezentat o excelenta ocazie pentrudemararea unui business.

Asa s-a nascut EcoScraps. Fondata in 2010, compania colecteazaastazi 20 de tone de deseuri alimentare de la peste 70 de bacanii,diversi angrosisti si magazine din Utah si Arizona. Apoi, dinreciclarea deseurilor produce ingramasamant pentru flori, pe careil vinde cu 8,5 dolari sacul, in pepiniere si magazinele din vestulStatelor Unite.

Compania are opt angajati cu norma intreaga si 14 part-time. Catdespre vanzari, Blake spera ca EcoScraps sa atinga o cifra deafaceri de 1,5 milioane de dolari la sfarsitul acestui an. Desprecum au reusit cei trei studenti americani la o asemenea afacerecititi mai multe pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO