ZF 24

BCR, admisa ca participant la sistemul de compensare-decontare si registru de Depozitarul Central

13.02.2008, 13:22 38

Banca Comerciala Romana (BCR) a fost admisa de Depozitarul Central ca participant la sistemul de compensare-decontare si registru, fara a detine calitatea de agent custode, a informat, astazi, institutia de decontare, citata de Mediafax.

Decizia de admitere a BCR a fost adoptata de Consiliul de Administratie al Depozitarului Central, in sedinta de marti.

De asemenea, Consiliul a admis si KBC Securities Romania SSIF ca participant la sistemul de compensare decontare si registru - agent custode. BCR detine in prezent si calitatea de participant la sistemul de compensare-decontare si registru - agent custode.

Prin decizia Depozitarului Central, BCR devine primul agent custode care va putea deconta tranzactii si pentru clientii care nu doresc sa incheie contracte de custodie. Totodata KBC Securities Romania SSIF este prima societate de servicii de investitii financiare care, prin decizia Consiliului de Administratie al Depozitarului Central, a dobandit si calitatea de agent custode, putand astfel sa deconteze tranzactii si pentru clientii care doresc sa incheie contracte de custodie.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO