ZF 24

BCR vinde credite de consum în lei cu dobândă efectivă de 12% pe an

BCR vinde credite de consum în lei cu dobândă...

Autor: Anelis Baciu

21.10.2013, 21:03 705

BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, vinde credite de nevoi personale cu dobândă nominală de 10% pe an clienţilor care au avut un comportament bun de plată în trecut şi care reuşesc să obţină un scoring ridicat la evaluarea dosarului de credit. Maturitatea creditului ajunge până la maximum cinci ani, iar clienţii care optează pentru o perioadă de rambursare mai scurtă pot primi o reducere de dobândă de 0,5 puncte procentuale faţă de varianta standard. Banca percepe însă şi un comision lunar de administrare de 10 lei, astfel că dobânda anuală efectivă urcă la 12% pe an.

Totodată persoanele care îşi încasează salariul sau pensia prin intermediul BCR, dar şi cele care îşi refinanţează creditele contractate de la bancă nu plătesc comision de analiză a dosarului, care în varianta standard ajunge la 250 de lei. De exemplu, pentru un credit în valoare de 15.000 de lei (3.000 de euro) pe cinci ani un client ajunge să plătească o rată lunară de 329 de lei. La finalul perioadei de creditare suma totală de plată este de 19.000 de lei. Oferta este valabilă până la sfârşitul acestui an, pentru creditele nou acordate, dar şi pentru împrumuturile care au ca destinaţie refinanţarea creditelor de la alte bănci. Bancherii au început să arunce din nou pe piaţă promoţii la creditele de consum în ultimele săptămâni, pe fondul ieftinirii finanţării în lei pe piaţa interbancară. Cele mai bune oferte din piaţă merg spre dobândă anuală efectivă de 10% pe an. Creditele de consum au cele mai marje de câştig, fiind cea mai rapidă sursă de refacere a profitabilităţii băncilor.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO