ZF 24

Beneficiile uimitoare ale seminţelor de chia

Beneficiile uimitoare ale seminţelor de chia

Autor: ONE ONE

07.11.2014, 11:25 844

Aceste seminţe mici sunt bogate în proteine,  fibre, calciu, antioxidanţi şi Omega-3, însă trebuie consumate în mod corect, dacă vrei să te bucuri de beneficiile lor.

Într-un studiu de caz, un bărbat a experimentat disfagia intensă sau dificultatea la înghiţire, după ce a înghiţit cu apă o lingură de seminţe de chia uscate. Unul dintre motivele pentru care seminţele de chia sunt cunoscute pentru pierderea în greutate este acela că volumul lor se măreşte, dacă stau în apă, şi te ajută să te simţi sătulă pentru mai mult timp. Înghiţirea seminţelor nu e tocmai o experienţă confortabilă, deoarece acestea nu au timp să îşi mărească volumul până să ajungă în stomac.

Pe lângă faptul că ajută la slăbit, seminţele de chia întăresc sistemul imunitar şi oferă energie organismului, previn apariţia diabetului, ajută digestia, previn afecţiunile cardiovasculare, combat tulburările de somn, previn apariţia cancerului, împiedică îmbătrânirea prematură şi întăresc oasele.

Mai multe detalii pe one.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO