ZF 24

Bilanţul vacanţei de Paşte, în ceaţă

Bilanţul vacanţei de Paşte, în ceaţă

Autor: Mirabela Tiron

07.05.2013, 20:24 217

ZF a solicitat ieri Ministerului Turismului informaţii legate de numărul de turişti care au petrecut vacanţa pe litoralul românesc şi în ţară, companiei CFR Călători privind numărul de bilete de tren vândute, iar Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale date despre numărul de vehiculele ce au trecut podul de la Feteşti-Cernavodă, însă nu a primit un răspuns până la închiderea ediţiei.

Deşi oficialii Ministerului Turismului nu au transmis ieri cum s-a prezentat traficul de turişti în această minivacanţă, estimările din piaţă arată că pe litoralul românesc au fost între 30.000 şi 40.000 de turişti în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, gradul de ocupare în staţiunea Mamaia depăşind 90% în această perioadă.

Primele cifre făcute publice de companiile aeriene indică o cerere mai mare şi pentru destinaţii externe. Blue Air, cu afaceri de 150 de milioane de euro, a avut un grad de ocupare mai mare cu 3,5% în perioada de Paşte faţă de cea aferentă anului trecut pe rutele cu plecare din ţară.

Compania aeriană Wizz Air consideră că această perioadă a fost „cea mai aglomerată perioadă“ de când a venit în România în 2006. Oficialii nu au oferit date cu privire la numărul de pasageri.

La aeroportul Henri Coandă, de pe care operează cele două companii aeriene, numărul de comenzi la taxiuri în zona sosiri a fost în a doua zi de Paşte de trei ori mai mare faţă de o perioadă normală, potrivit oficialilor companiei, care nu au făcut încă publice date legate de traficul de pasageri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO