ZF 24

Brokerul de asigurări Safety a intermediat prime de 55 milioane de euro anul trecut

Viorel Vasile

Viorel Vasile

Autor: Ciprian Botea

21.03.2014, 00:00 244
Safety Broker, una dintre cele mai mari companii locale de brokeraj de asigurări, a intermediat anul trecut prime cu o valoare cumulată de 55 milioane de euro (243 mil. lei), în creştere cu 50% faţă de 2012, a anunţat compania. Safety îşi bugetase iniţial un volum de prime subscrise de 45 mil. euro. „Am preferat să fim conservatori în proiecţiile noastre interne şi în declaraţiile publice şi să ne concentrăm pe dezvoltarea afacerilor companiei”, a declarat Viorel Vasile, CEO al Safety Broker.
 
Asigurările auto obligatorii (RCA) au reprezentat 62% din intermedierile companiei de brokeraj, iar poliţele facultative Casco au avut o pondere de 23%. Totodată, brokerul a intermediat prime în valoare de 5 mil. euro aferente unor contracte de tip property. Asigurările de viaţă deţin o pondere redusă, de numai 1%. Safety nu a precizat şi nivelul veniturilor înregistrate anul trecut. În 2012, compania avusese venituri de 32 mil. lei, respectiv o pondere de 20% din primele intermediate. Safety este o companie cu capital local şi operează prin sucursale proprii şi unităţi în franciză în Bucureşti şi în alte 31 de judeţe. Compania are de anul trecut şi o sucursală în Republica Moldova.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO