ZF 24

Bucurestiul, tinta de dezvoltare a celor mai importante companii europene

07.10.2008, 13:56 19

Bucurestiul este al treilea oras din Europa in care cele mai importante 500 de companii multinationale europene intentioneaza sa isi extinda afacerile, conform datelor publicate in raportul European Cities Monitor (ECM) realizat de consultantul in real estate Cushman & Wakefield.

Raportul Cushman & Wakefield a fost realizat pe interviurilor cu senior manageri si directori din bordul de conducere, responsabili de locarea/relocarea a 500 dintre cele mai mari companii din Europa.

Conform raportului, Bucurestiul face mai multe eforturi pentru a-si imbunatati conditiile pe care le ofera derularii afacerilor decat Moscova, dar mai putine decat Praga, Budapesta sau Varsovia.

Companiile considera ca Bucurestiul si-a imbunatatit transportul intern fata de anul trecut, urcand in clasament de pe locul 30 pe locul 26. Totusi, in privinta legaturilor de transport externe, Bucurestiul se situeaza pe ultimul loc dintre cele 34 de orase considerate importante pe afacerile in Europa.

In schimb accesul Bucurestiului catre piete a urcat 8 locuri fata de anul trecut pana pe pozitia 24, fiind pe picior de egalitate cu Stockolm si Istanbul si devansand in acelasi timp orase precum Roma, Viena sau Atena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO