ZF 24

Bugetarii intra in greva in 5 octombrie

10.09.2009, 13:46 19

Liderul FSLI, Aurel Cornea, a anuntat, joi, ca bugetarii vorpicheta sediului Parlamentului in 15 septembrie si vor face o grevagenerala de o zi, in 5 octombrie, refuzand apoi sa se implice inorganizarea alegerilor prezidentiale, nemultumiti de formaproiectului legii unice de salarizare.

Mai multe federatii ale bugetarilor afiliate la confederatiidiferite au semnat, joi, o alianta, cerand Guvernului sa nu-siasume raspunderea in fata Parlamentului pe actualul proiect allegii unice de salarizare si sa renegocieze actul normativ astfelincat toti bugetarii sa aiba salarii decente si sa se tina cont deprincipiile asumate in urma cu trei luni, cand a inceput negociereape aceasta lege.

Reprezentantii bugetarilor din invatamant, sanatate, administratiepublica, politie spun ca proiectul legii unice de salarizare a fostnegociat initial cu sindicatele intr-o forma, iar in final a aparuto alta forma, toti bugetarii fiind nemultumiti de grilaunica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO