ZF 24

Bursa de la Bucureşti deschide în scădere cu 1,8% după ce media internaţională anunţă că Donald Trump este noul preşedinte al SUA

Bursa de la Bucureşti deschide în scădere cu 1,8%...

Autor: Liviu Popescu

09.11.2016, 09:49 510

Indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichizi 10 emitenţi din România, a deschis în această dimineaţă la 6.689 puncte, în scădere cu 1,8% faţă de şedinţa de aseară după rezultatul alegerilor din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, ceea ce a cântărit negativ pe radarele investitorilor.

Pieţele bursiere reacţionează negativ la anunţul că Donald Trump a câştigat alegerile ca urmare a intenţiei acestuia de revizuire a politicilor privind tranzacţiile comerciale şi imigraţia, într-un sens în care ar avea repercusiuni negative asupra economiei.

De altfel, BET a închis pe 4 noiembrie a patra săptămână  consecutivă de creştere şi, cel puţin la nivel teoretic, are şanse mici să  închidă  anul cu o evoluţie pozitivă  faţă de 30 decembrie 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO