ZF 24

Calburean: Bancile, "dusmanul numarul 1" al constructiilor. "Prima casa a fost o solutie pentru banci si pentru cei cu apartamente vechi"

Calburean: Bancile, "dusmanul numarul 1" al constructiilor. "Prima casa a fost o solutie pentru banci si pentru cei cu apartamente vechi"
13.11.2009, 15:12 21

Bancile sunt "dusmanul numarul 1" al sectorului de constructii,pentru ca prefera sa crediteze statul in detrimentul companiilorprivate, a declarat, vineri, Gheorghe Calburean, actionarulmajoritar al Dafora Medias (DAFR), informeaza Mediafax.

"A fost un scenariu nesanatos de crestere. Acum, in toamna, paresa se fi intamplat ceva in bine, parca este o usoara crestere, darvine iarna si nu vor mai fi lucrari sau nu se vor mai putea face.Dusmanul numarul 1 sunt bancile. In primavara aveau alta abordare,mai veneau la consultari, acum sunt mai darzi. Bancile au contractecu administratia, nu au interes sa ne dea noua (credite - n.r.).(...) Au venit banii de la Banca Mondiala pentru investitii, nustiu in ce investitii s-au dus, pentru ca nu i-am vazut", a spusCalburean intr-o conferinta de presa sustinuta la Sighisoara.

El apreciaza, totodata, ca Guvernul ar fi trebuit sa sprijinesectorul constructiilor, care a avut principalul rol in crestereaeconomica a Romaniei in 2007, insa programul "Prima casa", princare statul aduce garantii la creditele ipotecare, a avantajat doarbancile si proprietarii de apartamente vechi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO