ZF 24

Călin Văduva, Fortech: Statul ar trebui să sprijine şi antreprenorii din IT, nu doar multinaţionalele

Călin Văduva, managing director şi acţionar majoritar al Fortech

Domeniul IT, în special firmele româneşti (...), trebuie să fie perceput ca un domeniu de importanţă strategică, pentru că este o industrie cu valoare adăugată înaltă şi cu implicaţii diverse la nivel de piaţă a forţei de muncă, educaţie, servicii şi produse rezultate.

Călin Văduva, managing director şi acţionar majoritar al Fortech Domeniul IT, în special firmele româneşti (...), trebuie să fie perceput ca un domeniu de importanţă strategică, pentru că este o industrie cu valoare adăugată înaltă şi cu implicaţii diverse la nivel de piaţă a forţei de muncă, educaţie, servicii şi produse rezultate.

Autor: Ioana Nita

28.08.2013, 00:07 861

Statul român ar trebui să lanseze programe de stimulare pentru înfiinţarea de noi companii de software în loc să acorde ajutoare de stat giganţilor de pe piaţa de profil care deja se află într-o poziţie foarte bună pe piaţă, consideră Călin Văduva, managing director şi acţionarul majoritar al Fortech, furnizor de software în regim outsourcing care anul trecut şi-a majorat afacerile cu peste 50%. „Sunt oameni cu idei, oameni talentaţi, dar cărora le lipsesc resursele financiare şi uneori întâmpină dificultăţi chiar de altă natură, precum aspecte legale sau administrative. Sprijinirea lor atât la nivel financiar, cât şi administrativ este esenţială, mai mult decât a sprijini prin ajutoare de stat consistente companii foarte mari, aflate deja într-o poziţie foarte bună în cadrul pieţei“, a declarat pentru ZF Călin Văduva.

Companii precum gigantul american IBM sau Endava au primit anul acesta acordul de la Ministerul Finanţelor pentru a primi ajutoare de stat în valoare de milioane de euro cu scopul de a investi în proiecte prin care se vor crea sute de noi locuri de muncă. Ministerul Finanţelor va oferi subsidiarei IBM din România un ajutor de stat în valoare de 21 mil. euro pentru un proiect de 51,2 mil. euro prin care va crea 900 de locuri de muncă în industria IT&C, iar Endava va primi 9,5 mil. euro în cadrul unui proiect de 20,6 mil. euro în care va angaja 500 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO