ZF 24

CAMERA ASCUNSĂ: Am cumpărat "pastramă de berbecuţ" din Obor. Ce a ieşit, în realitate, la teste

CAMERA ASCUNSĂ: Am cumpărat "pastramă de berbecuţ"...

Autor: Gândul

14.06.2013, 10:26 5144

Şase din 12 comercianţi din cea mai mare hală de carne, cea de la Obor, din Bucureşti, au fost amendaţi contravenţional în urmă cu o săptămână de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor. Motivul? Carne păstrată în condiţii necorespunzătoare sau vândută sub o altă denumire. În special ca fiind de berbecuţ, o carne mai scumpă în general decât cea de porc, de exemplu.

Mii de români sunt păcăliţi astfel pentru că la Obor nu poţi şti cu siguranţă ce fel de carne cumperi. Dacă vrei să vezi specia de provenienţă a cărnii din galantar, rişti să fii plimbat de la Ana la Caiafa. Şi să scoţi şi bani din buzunar, pentru că un test la Institutul de Igienă Publică şi Sănătate Veterinară ("nu mai sunt seruri") costă între 50 şi 300 de lei. Dacă ceri sfatul unui specialist, testarea se face ochiometric:  „pastrama de berbecuţ" este „oaie toată ziua". Surpriza vine abia la final, odată cu buletinul de analiză.

Vedeţi aici articolul integral 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO