ZF 24

Camera Deputatilor aproba infiintarea comisiei de ancheta privind Antibiotice Iasi

20.02.2008, 15:44 15

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, astazi, cererea Comisiei pentru sanatate de a se infiinta o comisie de ancheta pe tema privatizarii societatii Antibiotice Iasi, a declarat secretarul Camerei Ioan Munteanu, citat de Mediafax.

Munteanu a aratat ca membrii Comisiei de sanatate au audiat mai multe persoane implicate in privatizarea Societatii Antibiotice Iasi si au constatat ca este o societate de importanta startegica, care are un profit de 9 milioane de euro anual.

Potrivit membrilor Comisiei de sanatate, vanzarea de catre AVAS a acestei societati reprezinta o ?masura de urgenta nejustificata, care nu garanteaza mentinerea obiectului de activitate al firmei si dezvoltarea acesteia pe viitor?.

Ioan Munteanu a spus ca membrii Comisiei de sanatate au aratat ca, desi exista o decizie a Curtii de Apel Iasi privind stoparea privatizarii, AVAS continua popularizarea in presa a licitatiei pentru societate, folosindu-se in acest scop bani publici. El a mai aratat ca societatea are in proprietate un teren aferent de 40 ha intr-o zona rezidentiala, la care pretul de vanzare este de 1.000 euro/ mp, iar Comisia de sanatate are suspiciunea ca AVAS forteaza aceasta privatizare.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO