ZF 24

​Cât câştigă şefii Cocor: preşedintele ia 6.000 de euro net pe lună, vicepreşedintele ia 3.000 de euro

​Cât câştigă şefii Cocor: preşedintele ia 6.000...

Autor: Andrei Chirileasa

06.02.2013, 16:16 2598

Acţionarii Cocor Bucureşti (COCR), compania care deţine centrul comercial cu acelaşi nume din Capitală, au aprobat noua componenţă a Consiliului de Administraţie şi indemnizaţiile pe care le vor primi aceştia.

Astfel, preşedintele CA va încasa o indemnizaţie de 6.000 de euro net pe lună, în timp ce vicepreşedintele va primi 3.000 de euro pe lună. Preşedintele CA al Cocor este firma Popescu Management SRL, condusă de Florea Popescu, iar vicepreşedintele este firma Turnover ABC, controlată de Aurel Beşliu. Din Consiliul de Administraţie mai fac parte firma Quality Concept Management, reprezentată de Cristian Procopie, şi două persoane fizice, Daniela Pavel şi Dan Simionescu. Remuneraţia pentru un membru simplu al CA este de 235 de lei, la care se mai adaugă o remuneraţie suplimentară pentru membrii Comitetului de Audit.

Noile indemnizaţii ale şefilor Cocor sunt mai mici decât cele din anii trecuţi. În 2009, preşedintele Cocor câştiga 60.000 de lei net pe lună, adică peste 15.000 de euro, iar ceilalţi doi membri ai Comitetului Director aveau indemnizaţii de 20.000 de lei pe lună. Preşedintele Cocor era atunci firma Staar Rating, reprezentată de Dan Bărbulescu, care reprezenta interesele fondului de investiţii Broadhurst.

Broadhurst, care deţine direct şi indirect în jur de 20% din acţiunile Cocor, a controlat compania în ultimii ani, împreună cu Daniel Stoica şi Liviu Ursan, care deţin participaţii de aproape 15% fiecare. Ceilalţi acţionari, în frunte cu Aurel Beşliu, au contestat salariile mari pe care cei trei acţionari şi le plăteau indirect. În acea perioadă, Cocor a împrumutat 18 mil. euro de la BCR şi a derulat o investiţie de 24 mil. euro pentru modernizarea centrului comercial. Redeschiderea Cocor nu a adus însă rezultatele aşteptate, iar compania s-a confruntat anul trecut cu mari probleme, din cauză că încasările erau tot mai mici, iar ratele tot mai greu de plătit. BCR a declanşat în noiembrie procedura de executare silită a Cocor, scoţând centrul comercial la vânzare pentru a-şi recupera banii, dar în cele din urmă conducerea Cocor a ajuns la o înţelegere cu BCR privind suspendarea executării silite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește și
AFACERI DE LA ZERO